Nove razsežnosti Lenčkove jame

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: sobota, 13 junij 2020

6.6.2020 se je v Lenčkovi jami zgodil nov preboj. Za ožino kjer so se ustavili teden pred tem, se je odprla jama neslutenih dimenzij, ki so jo takrat na grobo izmerili in je niso uspeli dodobra raziskati.
13.6. smo se spet mudili v Lenčkovi jami. Tokrat brez prelomnih napredovanj pač pa zgolj temeljito merjenje pred tednom dni odkritih delov in raziskovanje za morebitnimi nadaljevanji. Najbolj obetavnega smo našli, ko smo na dnu brezna odvalili nekaj skal in se ustavili pred ožino skozi katero piha pa tudi kamen-sonda kaže spodbudne rezultate.

Napredovanje v Lenčkovi jami

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: sobota, 23 maj 2020

Ekipa jamarjev iz Borovnice (Joc in Mršek) in Postojne (Ivo, Miščk, Izi in Tinkara) se je odpravila v Lenčkovo jamo. Nadaljevali smo delo na zagozdi, kjer je bilo čutiti prepih in po nekaj urah smo se prebili skozi. Pred nami se je odprlo nadaljevanje jame, cca 150 m vodoravnega rova. Sicer je v rovu podor ampak našli smo vsaj tri opcije, ki peljejo jamo naprej. Ekipa je bila "taprava" in akcija zelo uspešna, to pa pomeni tudi, da nas čaka še veliko dela.

Kopanje v Lenčkovi jami

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: nedelja, 17 maj 2020

V nedeljo 17.5. so se raziskave v Predjami nadaljevale a nekaj nas je šlo v Lenčkovo jamo kopat z zemljo skoraj zaptro ožino skozi katero veje prepih. Ker je zemlja, ki jo je potrebno odstraniti prhka, smo s seboj vzeli temu primerno orodje: zložljivo lopato, motiko in stare lonce za transport zemlje.