Modrijanov pohod 2019

Kategorija: Modrijanov pohod Objavljeno: ponedeljek, 02 september 2019

Letos smo zaradi nerazpoložljivosti članov Modrijanov pohod prestavili za en teden kar je mogoče botrovalo malemu številu prijavljenih - teh je bilo samo devet, na koncu pa jih je prišlo le sedem. Jama je bila nadpovprečno suha in v rovu tik pred Kapniško dvorano, kjer smo bili ponavadi nekateri mokri do kolen, smo tokrat prišli čez brez da bi stopili v vodo.

Po jami sva vodila Vid in Matjaž.

Tabor na Kaninskih podih

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: ponedeljek, 19 avgust 2019

Čas poletnih jamarskih taborov je spet tu in na tistega pri bivaku JZS sva se v četrtek 8.8. odpravila tudi dva člana DZRJ Luka Čeč. Iz Bovca sva se zapeljala do B postaje od tam pa z žičnico do D postaje oziroma smučišča. Do bivaka sva pešačila mimo koče Petra Skalarja kjer sva srečala dva člana DZRJ Ljubljana namenjena v njihov tabor. Zaupala sta nam, da so povezali jami Rene in P4 v enajst kilometrski sistem. Do bivaka sva prispela okrog enih in do konca dneva ni bilo kaj dosti koristi od naju.

Jamarska odprava Cheve 2019, Mehika

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: ponedeljek, 27 maj 2019

Jamarski klub Luka Čeč se je v tem letu aprila 2019 udeležil jamarske odprave v Mehiko. Na odpravi je sodelovalo pet jamarjev iz Slovenije in sicer Matic, Špela, Jure iz DZRJ Ljubljana Matica, Jerica iz kluba Podlasic Topolšica in Marjan iz DZRJ Luka Čeč Postojna. Cilj odprave je bilo raziskovanje jame Cheve v južni Mehiki natančneje v regiji Qaxaca.