Potop v Planinski jami

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Četrtek, 14 September 2017

To soboto smo se spet podali v Planinsko jamo v upanju, da v pritočnem sifonu Pivke najdemo nadaljevanje rova proti Pivka jami. Tokrat sva potapljača na razdalji 400 metrov od vhoda v sifon zavezala novo vrvico ter nadaljevanje iskala ob levi (južnejši) steni sifona. Smer je najprej podobna kot ob desni steni (230 do 240 stopinj), globina po kateri sva plavala je nekje med 55 in 65 metri. Stropa ni videti, tal pa tudi ne.

Modrijanov pohod 2017

Kategorija: Modrijanov pohod Objavljeno: Torek, 12 September 2017

Obiskovalci enajstega Modrijanovega pohoda so nas tokrat presenetili z lahkotnim gibanjem po jami kar je botrovalo verjetno najhitrejšemu pohodu do sedaj.

Napredovanje v Huevosu

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sreda, 06 September 2017

V začetku meseca julija 2017 se je opravil na Kanin v Jamarski bivak z namenom raziskovanja jame Huevos, ki leži na Kaninskih podih.
Iz Bovca smo se v soboto 1. julija s Kaninsko žičnico odpeljali do smučišča in od tam naprej nadaljevali peš mimo doma Petra Skalarja do Jamskega bivaka. Pot je bila dolga 2.30h v času je bilo oblačno, vidljivost slaba. Ko smo dosegli bivak smo začeli nemudoma z namestitvijo žlebov v postavitev sodov za lovljenje vode. Naslednji dan smo v jutranjih urah pripravili opremo za delo v jami in se odpravili v jamo Huevos, ki se nahaja 15 minut hoda od bivaka.