Na jamarski šoli z DZRJ Ljubljana

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 11 Marec 2017

Vsi jamarski klubi se bolj ali manj trudimo prenašati znanje na nove jamarje. Medtem ko na manjših klubih, kot je naš, to poteka bolj po domače z nekaj udeleženci, če se kakšen sploh najde, imajo v večjih društvih tečaji jamarstva večjo udeležbo in so bolj organizirani. Dva člana in ena tečajnica DZRJ Luka Čeč smo se pridružili Društvu za raziskovanje jam Ljubljana na njihovem jamarskem tečaju in to na prvem izletu v jamo in sicer v Mačkovico v Lazah pri Planinni.

Hudi vršič

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 28 Januar 2017

Minuli vikend so potekale raziskave v breznu Hudi vršič. Mršek, Klanfa in Ana so šli proti jami že v petek zvečer in se po sedmih urah vzpona okoli treh zjutraj spustili v jamo. Marjan, Jokl in Matjaž pa smo se v Bovcu dobili v soboto zjutraj, se z žičnico odpeljali do Prevale, po treh urah prispeli do jame in ob štiri popoldan zapustili površje.

Odprava v Laos 2016

Kategorija: Prispevki Objavljeno: Četrtek, 26 Januar 2017

International Cave Expedition LAOS 2016 je potekala v osrednjem Laosu provinci Khammouane, Thakhek in Lak Sao od, 19. januarja do 10. februarja 2016. Udeležilo se je sedem jamarjev iz štirih državi: Liviu Valenas (Nemčija), Dr. Petar Beron (Bolgarija), Alfred Walther (Nemčija ), Volker Dorausch (Nemčija), Gerhard Osswald (Nemčija) , Christian Lüthi (Švica) in Marjan Vilhar (Slovenija). beri dalje