Na jamarski šoli z DZRJ Ljubljana

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 11 Marec 2017

Vsi jamarski klubi se bolj ali manj trudimo prenašati znanje na nove jamarje. Medtem ko na manjših klubih, kot je naš, to poteka bolj po domače z nekaj udeleženci, če se kakšen sploh najde, imajo v večjih društvih tečaji jamarstva večjo udeležbo in so bolj organizirani. Dva člana in ena tečajnica DZRJ Luka Čeč smo se pridružili Društvu za raziskovanje jam Ljubljana na njihovem jamarskem tečaju in to na prvem izletu v jamo in sicer v Mačkovico v Lazah pri Planinni.

Hudi vršič

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 28 Januar 2017

Minuli vikend so potekale raziskave v breznu Hudi vršič. Mršek, Klanfa in Ana so šli proti jami že v petek zvečer in se po sedmih urah vzpona okoli treh zjutraj spustili v jamo. Marjan, Jokl in Matjaž pa smo se v Bovcu dobili v soboto zjutraj, se z žičnico odpeljali do Prevale, po treh urah prispeli do jame in ob štiri popoldan zapustili površje.

Odprava v Laos 2016

Kategorija: Prispevki Objavljeno: Četrtek, 26 Januar 2017

International Cave Expedition LAOS 2016 je potekala v osrednjem Laosu provinci Khammouane, Thakhek in Lak Sao od, 19. januarja do 10. februarja 2016. Udeležilo se je sedem jamarjev iz štirih državi: Liviu Valenas (Nemčija), Dr. Petar Beron (Bolgarija), Alfred Walther (Nemčija ), Volker Dorausch (Nemčija), Gerhard Osswald (Nemčija) , Christian Lüthi (Švica) in Marjan Vilhar (Slovenija). beri dalje

Dihalniki na Ravbarkomandi

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Nedelja, 22 Januar 2017

V Nedeljo 22.1.2017 smo se Franjo, Vid, Matej in Marjan odpravili pregledovat področje nad Pivko jamo, kjer bi bili možni dihalniki. Najprej smo se odpravili na del, kjer pride pritočni rov in tam našli nekaj dihalnikov, najbolj obetaven se nahajo točno nad jamo, natančneje nad Sebatovim rovom. Drugo območje, ki smo ga pregledali pa je bila okolica severnega dela vojaškega skladišča, kjer je prav tako majhen pritočni rov imenovan Severni pol. Na žalost na tem delu nismo našli nič.

Še en jamarski dan

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Nedelja, 18 December 2016

Kot že dolgo ne, imamo letos kar nekaj dela z novimi jamarji, kar je lahko le dobro za naše društvo. Minulo nedeljo so bodoče jamarke zopet pod streho utrjevale plezanje po vrvi in se nato preizkusile še v Lenčkovi jami.

Drugi jamarski dan

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 03 December 2016

Nadaljevanje jamarskega dneva, ki smo ga imeli pred tremi tedni. Tokrat se je del udeleženk po utrjevanju vrvne tehnike pod streho preizkusil še v praksi in sicer v Lenčkovi jami.
Prvi štrik v jami zna biti kar naporen.

Jamarski dan

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 12 November 2016

V sodelovanju s KŠOPP smo zopet organizirali enodnevno spoznavanje z jamarstvom oziroma t.i. KŠOPPov jamarski dan. Začeli smo s predavanjem, nadaljevali z vrvno tehniko in zaključili z obiskom Zahodnega rova v Predjami.

Hudi Vršič

Kategorija: Aktivnosti Objavljeno: Sobota, 29 Oktober 2016

Glede na potencial ki ga Brezno Hudi Vršič obljublja, bi si morda res zaslužilo bolj intenzivne raziskave a tudi počasi se daleč pride. In tako smo podaljšani vikend izkoristili za nove raziskave in meritve. V jamo se nas je namenilo pet, v hrib pa sta nam pomagala Marko Kavčič in Nina Cof.  Žal sem sem se zaradi bolečin tik pred breznom odločil, da ostanem zunaj. V jamo so tako šli le štirje jamarji in sicer Aleš Štrukelj Klanfa, Bogomir Remškar Božo, Andrej Kristan Jokl in Matjaž Božič.